4 нояб. 2005 г., 12:15

МЕЧТИТЕ 

  Поэзия
1059 0 4

МЕЧТИТЕ

 

Чудесно е, че сбъдват се мечтите!

Как иначе би имало мечти?

Живецът ни в желанията скрит е

и с тяхната настойчивост пламти.

 

Понякога бленуваме химери

и в нощите, замаяни не спим,

но важно е, че устремно живеем:

не спираме по пътя, а вървим.

 

И често сме излъгани и жалки,

оплакващи късмета си свидлив.

Каквото да постигнем, все е малко

и всеки късметлия ни е крив.

 

Но хиляди, милиони са мечтите,

зареждащи ни с жажда за живот!

Отстъпват неуспехите ни, свити.

По мъдри сме. Отново сме на ход.

 

1994 г.

© Румен Ченков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ви. Карате ме да се чувствам нужен.
  • Жаждата за живот е много важна.Неприятно ми е,като видя млади хора,а вече апатични ,обезверени и предали се.
  • ех мечти,мечти......
  • Поздравления, хубаво е когато има хора да вярват още в мечтите си и да ги търсят!!!
Предложения
: ??:??