22 авг. 2006 г., 21:09

Мелодия 

  Поэзия
458 0 1
Мелодия

Скъп спомен, отдавна забравен стих,
Започвам наново, дано този път се подобри.
Началните акорди на пианото леко звучат,
Сякаш тишината пак взема връх.

Препрокривам се с тази мелодия.
Леко, игриво върви песента.
Отпечатвам тук на пианото,
Тихия звук на любовта.

Тъжна песен, но с много по-добър финал,
Момичето не е същото, поетът го е съзрял.
Припева скрива нейната сляпа самота,
А тънките ридания ни връщат през пролетта.

Откривам болката с тази мелодия.
Леко, игриво върви песента.
Нежните докосвания са винаги видими,
Но ти си сляпа за тези неща.

Тъмнина се разстила в звуците неизречени.
Певецът се връща към мислите си отвлечени.
Финални акорди на пианото звучат,
Странна мелодия и този път.

© Христо Андонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??