8 июн. 2023 г., 07:17

Мелодия за любовта 

  Поэзия
273 6 3

Напиши за нея "Четири сезона",
с пролет в бяло и лято босоного.
Нестинарка-есен, като птица волна,
в зимен мраз издигни я на високо.

Напиши за нея "Нощна серенада"
от звездни ноти, а по сребърните струни
да шепне вятър с дъжд от листопада,
да пилее обич в невидимите думи.

Напиши за нея "Валса на цветята",
градина приказна във цвят сатен.
Крачета детски да оставят по тревата
следи на щастие от всеки ден.

Напиши за нея "Радостната ода"...
Любовта ви да живее в храм
под арката на вечната ротонда,
с огнище греещо от жар и плам.

 

Напиши за нея "Лунната соната",
когато мракът стане непрогледен.
От залеза сложи ѝ рози във косата,
да бъде златна ваш'та есен.

Посвещението нека бъде: "Птица жар!".
Инкрустирай огън... с ръка на ювелир.
Живот ѝ вдъхвай, да живее във пожар...
Финалът - звън от чаши с любовен елексир.

12.07.2022г.

© Теодора Атанасова Все права защищены

  432 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Любовен еликсир от Гаетано Доницети!
  • Красота във всяка думичка! И много добре се съчетава с любовната музика на Деничка!
    Теди 💖
  • Благодаря, Теди, че си свързала стихотворението !
    Мисля, че много си пасват )
Предложения
: ??:??