Има толкова много неща, останали в мен от
Нищото, а в действителност,
когато гледам на нещата - виждам
Твоите очи.
Предварително отписан съм от всички.
Блъскам с глава зидовете,
които други са издигнали
около теб.
И губя битката,
по-лесно, отколкото с голите ти гърди.
Добре е, че си затваряш очите,
докато се целуваш
и светлината не се присмива
на моите неуспехи.
Знам,
пак ще станем Нищо!
Несигурни са миглените ти доспехи,
за да запазят спомена от миналите опити.
И ти знаеш -
трудно се събличат в тъмното
необръснатите ми думи.
Гримираната ти утеха проплаква,
скрита в паяжината
на пожеланата неувереност.
Маските нямат бръчки,
не се усмихват,
не плачат,
но се преструват, че разбират от поезия.
Като гледам Твоите очи –
не виждам маската,
но чувам Истината, вързана на кичури
със скрити от детството панделки.
© Милко Христов Все права защищены
сърдечен поздрав, Милко..за теб.