Мигове потайни
Най-прекрасни мигове за мен са,
когато чувствам те до мен,
мигове взаимност, топлина -
на любов така очаквана, желана.
Погледът ти мил и нежен
вперен е в моето лице,
и казва ми дори без думи
чувствата, бушуващи в твоето сърце.
Усещам аз дълбока болка,
усещам я и в теб, и в мен,
която казваш, че е като трън в сърцето
и изгаря ни тя всеки ден.
Туй отрекла е съдбата,
макар несправедливо да е то за нас -
да срещнем любовта голяма,
но в късно, невъзможно време.
Няма друг, различен път за нас,
освен да чакаме минутите ни тайни
с откраднати целувки,
с чувства споделени и потайни.
Нима е грешна дума Любовта,
дори и забранена да е тя?
Нима ще съди ни света,
че един за друг копнеят нашите сърца?
За мене няма грешна обич,
за мене Любовта е винаги една,
щом има я - това си е съдба.
© Нели Петрова Все права защищены