Мигът остава твърде кратко,
като ухание на нощен цвят.
Мигът е пламъкът във мрамор.
Не можеш да го удържиш.
Мигът ни бяга твърде бързо.
Затуй в леха го посади...
Като сълза, завързана на кука,
в бразда дълбоко зарови!
Мигът умира много бързо.
Красива смърт му избери!
Забъркай го във хляба и бетона
и като ключа сол го изкриви.
© Василена Костова Все права защищены
Благодаря ви за откровенията!Поздрав!