16 авг. 2016 г., 16:39

Микрогравитация 

  Поэзия
942 5 8

Обеща ми небето със сърп и умиране.

Без звезди. Непрогледна тъма.

Обеща ми летеж. Мимолетно ужилване.

Обеща ми да видим смъртта.

 

И отрекохме слънцето. Спряхме да дишаме.

Полетяхме напред. И отвъд.

Между земни пожари до студа на Всевишния

ни понесе спиралният път.

 

Подари ми последното. Крачка до нищото.

Пропастта зад ръба. Лудостта.

Подари ми потъване. Давене. Истини.

От море до море. От земя до земя.

© Ралица Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??