18 янв. 2023 г., 07:20

Мило дневниче, здравей! 

  Поэзия
149 1 2

МИЛО ДНЕВНИЧЕ, ЗДРАВЕЙ!

 

... безпощаден – и човечен, мрачен – или тъй красив,

своя ден, щом седна вечер, го записвам с благ молив,

шепна с буквичките дребни мило дневниче, здравей! –

абсолютен непотребник! – спрял на варненския кей,

сигурно изглеждат смешни? – светлите ми писмена,

вехт роман с любови, грешки, прошки, мъки и вина,

 

ах! – невям са интересни? – кой ли пък ще ги чете? –

вече съм прочетен вестник, старче – слизам към стоте,

пред дете, Жена, пред хляба! – молех се да не греша,

път на мравчицата слаба сторвах! – с влюбена душа,

кой с какво ще ме запомни, тъй до днес и не разбрах.

Бях един щастлив бездомник! – писах със сълза и смях.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Хубаво е сутрин да прочетеш нещо истинско! Браво!
  • И щедър, и прекрасен в словото

    пред дете, Жена, пред хляба! – молех се да не греша,
    път на мравчицата слаба сторвах! – с влюбена душа,
    кой с какво ще ме запомни, тъй до днес и не разбрах.
    Бях един щастлив бездомник! – писах със сълза и смях.
Предложения
: ??:??