25 февр. 2016 г., 17:56

Минало незабравимо 

  Поэзия » Другая
244 0 0

Минало незабравимо

 

Аз все се връщам в моето начало,

направеното в мойте първи дни,

във времето със мен до тук вървяло

до полета на първите мечти...

 

Аз помня  ясно мойте първи стъпки

и всичките оставени следи

и чувствата и първите ми тръпки,

победите и първите беди.

 

Аз виждам свойте първи хоризонти

и първото познанство със света.

Делих мегдан с "добри" и с вагабонти

и пътищата гдето с тях плета.

 

Най- близки ми са първите другари

и книгите, които бях зачел.

Пътуването ми от много гари

с мечтите ми, които бях повел!

 

И заедно със тях аз се вълнувам

и ще ви кажа, не за първи път!

Аз чисто пъти нощем ги сънувам

до края ми, изглежда ще вървят!

  09.04.2015г. София

 

 

 

© Hristo Slavov Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??