Стоях на скалата, обливана от вълните,
загледана в топлотата на залеза,
морският бриз галеше лицето,
разпиляваше косите ми небрежно.
Там, в далечината, два делфина
свиреха своята песен,
танцувайки с морето, викаха ме
при тях да отида.
Гларуси над тях прилитат,
огрявани от слънчевите лъчи
и исках и аз да стана част от тази картина,
но, уви, аз само стоях на скалата студена,
обливана от морските вълни!
© Юлия Илиева Все права защищены