Днес беше прекрасен ден,
валеше дъжд, духаше вятър -
време стихийно, сякаш само за мен!
Това ми харесва - свят мрачен, но пъстър!
Ако някой не вижда живопис в тази влага,
ако той предпочита полянка зелена и блага
с жълти цветенца и смрад на люцерна
в края със семпла ограда!
Не, аз предпочитам от вода канонада,
полъх мъртвешки и остър, и здрач!
Предвестно смрачаване, бягащи с грач,
търчащи с чадъри към някоя сграда.
О, как е спокойно,
щом навред няма хора!
Разглеждаш обстойно
живописната флора!
Стихийно надупчена,
падат листа!
Храсти, залени
в потоп от вода!
Почва наквасена,
пътечка почистена,
трева избуяла,
природата – бяла!
Със риза подгизнала
се вкъщи прибирам!
Природа застинала -
само как те обичам!
© Калин Кръстев Все права защищены