1 окт. 2005 г., 19:15

Младите бъхтове 

  Поэзия
628 0 0
Нашите млади тела
са пропити с отрови...

Промишлени газове,
прах и горелки...
ръце омазани
с масла и нафта...
...Длани прежулени
от ключове и въртоци...
...Нокти начупени...
ръце със отоци...
...Дрехи пробити
от стоманения шлак...
...Огнени пръски....
изгарящи дълбоко
в месото ни съскащи!!!...
...Коси опушени...
Дим от заварки....
...Ноздри запушени
с отпадъчни сажди....
...Лица зачервени
от волтов пламък....
...Очи осветени
-болящи безпощадно...
Това сме-ние:
Не преуспели бизнесмени!
Не политици..
за власт устремени!!!
Просто сме млади!!!
...Поели...по един път...
...от който -връщане няма!!!
-ПЪТЯТ, НА МЛАДИТЕ БЪХТОВЕ!!!

© Живко Желев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??