5 апр. 2012 г., 15:41

Младост 

  Поэзия
675 0 7

Хора, вижте –

                         аз тичам…

                                            аз тичам…

Много бързам…

                            защото съм млад!

Аз прегръщам

                         любимо

                                      момиче.

А със нея

                  и целия

                                     свят!

                                        

Аз подпалвам

                       по пътя си

                                          всичко

със жаравата

                      в мойто

                                      сърце…

Аз възторжени

                         стихове

                                       сричам

и градя

            с неспокойни

                                     ръце!

Бързам!

               Бързам!

                            Достатъчно чаках!

Много пъти,

                     признавам,

                                          греших…

Над погребани

                          истини

                                        плаках.

И неистини

                      много

                                  простих.

Но израснах…

И няма да спирам!

Не, не могат

                       сега

                               да ме спрат!

Аз във бъдното

                         вече

                                  се взирам…

Ослепели, сторете ми път!

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Бързай, бързай! Докато остарееш
    Да прегръщаш любимо момиче никога не е късно!
    Харесах!
  • "Ослепели, сторете ми път!"
    Yes!!!***
    Тичай, обичай и стихове сричай! Не спирай!
    Много ми хареса, Джорджи!
  • И аз като Петинка
    Прочетох с удоволствие!
  • Страхотен е!
  • Много бързам…

    защото съм млад!

    Усмихна ме! Бързай бавно, но всички тичаме презглава цял живот! Харесах!
  • Хубав и въздействащ стих!Харесах!Поздрав!
  • еее сложна работа е израстванетобраво,докосва
Предложения
: ??:??