27 янв. 2008 г., 12:29

Много искам да умея 

  Поэзия
510 0 1

Много искам да умея

 

            Много искам да умея

мир и обич вред да сея!

Но минавам като гръм

и разпалвам буен огън.

 

Във семейния живот

искам всичко да е „топ”!

Уж е личен, идиличен,

а пък става прозаичен.

 

В службата съм все наясно,

но защо ли ми е тясно?!

Уж скроена съм широко,

не се целя нависоко!

 

Но в едно ще си призная,

че успявам. Без да зная!

В детските души прониквам,

смях в очите им извиквам.

 

Как децата безрезервни

ме приемат правомерно?!

Мир и обич в мен откриват

и щастливи с мен заспиват.

 

© Надежда Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Желанието е половин умение
    и първа крачка вече е направена,
    че не е малко и никак не е лесно
    Да се пребориш с детски настроения
Предложения
: ??:??