16 февр. 2017 г., 21:33

Mногу за зборување 

  Поэзия » Любовная
215 0 1

Сенките ги пратив на спиење
во дијалог со небото не спомнав ништо
без тебе и со тебе не сум совршена
во мојот видокруг светот станува огромен 
а човековата душа расте без ограничувања 
ги изгасив жолтите и зелени фенери 
имам малку за пишување 
и многу за зборување. 

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??