Лицемерието стана днес модерно.
Прекръстено е на дипломатичност.
Това абсурдно е, имагинерно!
И може ли да бъде идентичност?!
Човек в преценката си първа бърка -
понякога усмивката е маска...
И котката тъй кротка е, щом мърка.
Но знаеш, че освен това и драска!
Тъй често и зад твоя несполука
стои човек, изпълнен със ненавист.
Понякога, подтиснати от скука,
инат, дори задавени от завист,
от злоба, от невежество, от глупост,
вредители в живота ти се ровят.
Но срещат те и в цялата си хубост,
ще се усмихнат, ще те заговорят.
Ти крачка не прави пред тях назад!
Недей се впуска във интриги дребни!
Когато не познават твоя свят,
те стават слаби, смешни и безвредни!
© Юлия Все права защищены