24 окт. 2010 г., 13:17

Модна реч 

  Поэзия
719 0 18

 

наградената книга

 

по Иван Вазов

 

Разни думи непознати

чувам вредом всеки ден.

Реч на мама и на тати,

непонятна си за мен.

 

Че словата неразбрани

пълнят днеска и печат,

и от радиа, екрани

непрекъснато звучат.

 

Вече почва да ме дразни

тази „мода” – всеки миг

да изместват думи разни,

чужди – родния език!

 

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??