20 июл. 2012 г., 09:44

Мое време 

  Поэзия
617 0 3

Мое време, изстрадало неми въпроси,

затова да вървим  - на къде?

Мое време, преглътнало тежките сълзи

на жестоко убито дете.

Мое време, потънало в страх и боязън,

мое време, извикай, крещи!

Мое време, време е да наказваш,

стига кротко свещици палú!

Мое време, измръзнало по барикади,

мое време, прегърбено от суета,

мое време, недей неразумно протяга

тънки вени към болна игла!

Мое време, не давай да те пречупят,

мое време, недей да мълчиш,

мое време, време е да са научиш

как живота си да защитиш!

© Даниела Атанасова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??