5 сент. 2018 г., 02:33  

Може би 

  Поэзия » Любовная
577 4 6

Може би... денят е днес,
в който трябва да ти кажа "сбогом".
Може би... с един куплет
ще извикам: "Повече не мога,
да копнея всеки миг,
телефонът тайничко да звънне,
а от него, както в стих,
романтичен глас да ме прегърне.
Да поглеждам час по час
ъгъла забулен в полумрака,
чакаш ли ме, там, в прихлас,
както нявга правеше хлапака.
Цвете стиснал във ръце,
две звезди в очите да запали
и с усмивка на дете,
сладичко душата да погали."

Може би... денят е днес,
ала все сърцето ми не дава.
Любовта е щом в превес,
аз да чакам. Друго не остава.

© Таня Мезева Все права защищены

Днес се запознах с част от творчеството на един прекрасен поет, Петър Москов. Та този стих бе провокиран от песен по негов текст! Благодаря му от сърце!

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??