Sep 5, 2018, 2:33 AM  

Може би 

  Poetry » Love
576 4 6

Може би... денят е днес,
в който трябва да ти кажа "сбогом".
Може би... с един куплет
ще извикам: "Повече не мога,
да копнея всеки миг,
телефонът тайничко да звънне,
а от него, както в стих,
романтичен глас да ме прегърне.
Да поглеждам час по час
ъгъла забулен в полумрака,
чакаш ли ме, там, в прихлас,
както нявга правеше хлапака.
Цвете стиснал във ръце,
две звезди в очите да запали
и с усмивка на дете,
сладичко душата да погали."

Може би... денят е днес,
ала все сърцето ми не дава.
Любовта е щом в превес,
аз да чакам. Друго не остава.

© Таня Мезева All rights reserved.

Днес се запознах с част от творчеството на един прекрасен поет, Петър Москов. Та този стих бе провокиран от песен по негов текст! Благодаря му от сърце!

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??