16 февр. 2005 г., 02:15

Може да не съм вечерял достатъчно, но аз знам, че съм Бог 

  Поэзия
810 0 3
Човекът ,
който би искал да изгориш на клада -
съм аз.

И в моя иконостас
има
Бог.
За твоя изненада
вместо в икона
Той е в едно огледало,
в една червено искряща роза,
в един черен кръст – най-обикновен,
в една свещ,
ухаеща най - съкровено,

... и в едно петоевАНГелие.

Ти чакаш огъня
на приличащата на фалос свещ
(същата, която Изида “духа”)
да ми оближе храстите.
Но и тогаз,
о, Боже проникновений,
не ще надървя взор на халос
да търся Теб в Небето,
а вместо това
ето -
"еретикът" в Теб/Мен
еректиран

ще се излее,
ще се излее,
ще се излее

там
в средата
от междустрастието
Дулцинеено,

за да зачене гносис.

Човече,
защо
за Бога
би искал да ме
.......................
И аз съм човечец като тебе.
Ако го сториш,
ще изтриеш частица от Бога,
частица и от Себе Си.

Направени по Негово подобие сме...

Може да не съм вечерял достатъчно, но аз знам че съм Бог
и ти също СИ.
Знаеше ли?

Аз казах...

© Ангел Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??