На В.Д. Благодаря за вдъхновението!
Можеш да я търсиш в слънцето, цветята,
в тъмносиво утро, в светлоранен час.
Можеш да я срещнеш, но е все за кратко,
тя проблясва, гасне и се влюбва в нас.
Би могъл да дишаш от звездите й,
наминава с блясък и целува всички,
докато се взираш в цветовете си
потъмнели ярко в сънени боички.
Да рисуваш в синьо, да събудиш облак,
да попаднеш в светъл и чаровен свят.
Можеш, странен "невъзможнико",
да си бъдеш цял и да валиш от вятър.
Да си бъдеш капка...
© Йоана Все права защищены