Ти, Боже, всичко си ми дал -
въздух, слънце и вода!
Дори във тялото от кал
си сложил някаква душа!
Но моля те за три неща -
коричка хляб, добър роднина,
и друго нищичко не ща,
в излишъци от всичко имам!
Кашон си имам за постеля,
завивам се със самота
и знам, след няколко недели
Ти пак ще пратиш пролетта!
Кажи на брат ми, мили Боже,
боклука често да събира,
но разделно, ако може,
че хлябът трудно се намира.
© Исмаил Али Все права защищены