6 мая 2014 г., 18:53

Молба към свети Георги 

  Поэзия » Гражданская
380 0 0

Свети Георги, свети Георги,

(името ти да се свети)

Змейове и вражи орди

в миналото що помете,

избави ни от неволи –

данъчните – непосилни.

С икономиката, моля,

сенчеста ти раздели ни;

с пипалата октоподни

пот и кръв що всеки смуче.

Нека с помощта Госпóдна

във сърцето я улучиш!

Ако чакаме със НАТО

армията, гарда свила,

да избави ни, когато

сме затънали до шия

и когато над Украйна

тъмни облаци се носят,

с храбростта ти, знам, безкрайна,

с копията мълненосни,

само там не ще сколасаш!

А за нас какво остава? –

воплите ни тихо гаснат

в глинената ни държава...

Свети Георги, свети Георги!

Тя бедняка ще хързулне,

като агнешките оргии

с печена коричка чудна.

© Иван Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??