5 мар. 2020 г., 07:56

Молебен за дъжд 

  Поэзия » Любовная
851 0 2

      Колко тихо вали...

      Господи!

      Колко тихо вали...

      А в душата -

      молебен за дъжд!

 

      Пукнатините в мен

      ме разграждат до кръв

      и подземната магма кипи...

      В кой ли миг

      ще избликне навън

      и безкрай 

      ще души,ще руши!

     

      Аз не искам

      в покоя,след този метеж,

      да се взирам в лица  -

      обгорели...

      Всеки спомен за тях,

      в мен ще бъде стремеж

      стократно -

      да бъда погребана!

 

     Господи!

     Моля те,дай на дъжда

     тежки,оловни капки!

     Всяка да има

     за прицел - мъжа,

     който жаден

     в пустинята

     крачи...

  

© Маргарита Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • И аз се радвам,когато стиховете ми докоснат някого!Благодаря ти!
  • Интересен стих и пак ме поставяш на изпитание... няма гласове, но пък се наслаждавам на поезия... Поздравявам те!
Предложения
: ??:??