19 дек. 2007 г., 11:39

Молитва 

  Поэзия » Другая
825 0 13

Помогни ми, мили Боже,

помогни ми, ако можеш,

болката да преживея,

раната да заздравее

и душата ми сломена,

необичана, студена,

вярата си да възвърне,

гръб на всичко да обърне.

Помогни ми, ако можеш

и не ме оставяй, Боже,

влей във вените ми сила,

да преборя туй безсилие,

тази нужда да го искам,

да обичам, да го мисля,

да треперя от тревога,

да търпя до изнемога,

да очаквам всеки миг

само да ми позвъни.

И прости ми, мили Боже,

даже да е невъзможно,

че забравих всичко свято

и в живота си погазих,

клетви, вярност, задължения

и търпях до унижение

този мъж да ме владее...

Вярвам, Боже, ще успея

само ти да си до мене.

© Генка Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??