Молитва
Господи, аз моля те,
в душевна мъка и болка,
дай ми сили,
и кураж
да приема необратимо
твойта воля.
Моля те,
пази ти близките ми.
Дай им здраве
и малко щастие,
така, че под закрилата
на твоите светии,
те да не усетят
болка и нещастие.
Моля ти се,
дай ми малко мъдрост,
за да разбера смисъла от
последствията и причините...
Да намеря своя верен път –
без да се объркам
сред мяркащите се картини
на вселената.
Помогни ми
да изкажа с думи
това, що изведнъж се струпва,
разкъсвайки от болка
душата на парчета
и скрито от очите е
със срамежливо,
тъпо многоточие...
О, Боже, пази народа ми,
що бе избран от Теб
на заколение,
чрез дългия и много труден
преход...
Дай му мъдрост
и пази страната,
стоплена от силната ти воля,
дари го с щедрост, знание и гордост
за съдбата му - не лека...
Моля още за Любов,
но не такава,
що по трохици се отпуска,
а от таз, която е кат празнични огньове,
и изчезва - с последната въздишка.
© Пенка Обновенска Все права защищены