23.11.2011 г., 15:26 ч.

Молитва 

  Поезия
474 0 1

Молитва

 

Господи, аз моля те,

в душевна мъка и болка,

дай ми сили,

и кураж

да приема  необратимо

твойта воля.

Моля те,

пази ти близките ми.

Дай им здраве

и малко щастие,

така, че под закрилата

на твоите светии,

те да не усетят

болка и нещастие.

Моля ти се,

дай ми малко мъдрост,

за да разбера смисъла от

последствията и причините...

Да намеря своя верен път – 

без да се объркам

сред мяркащите се картини

на вселената.

Помогни ми

да изкажа с думи

това, що изведнъж се струпва,

разкъсвайки от болка

душата на парчета

и скрито от очите е

със срамежливо,

тъпо многоточие...

О, Боже, пази народа ми,

що бе избран от Теб

на заколение,

чрез дългия и много труден

преход...

Дай му мъдрост

и пази страната,

стоплена от силната ти воля,

дари го с щедрост, знание и гордост

за съдбата му  -  не лека...

Моля още за Любов,

но не такава,

що по трохици се отпуска,

а от таз, която е кат празнични огньове,

и изчезва - с последната въздишка.

© Пенка Обновенска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тук и аз имам една молитва...А Вашата ми харесва!Необходима и е една малка стилистична редакция: напр.:"...а от ТАЗ,която е КАТ празнични огньове..." и др.Поздрави!
Предложения
: ??:??