Молитва:
Отчаян монолог,
зовящ за помощ бог,
но отклик нивга нет,
па камо ли ответ.
Дали пък не е глух,
или с отслабнал слух,
или се прай на луд,
или си е надут,
или му не дреме,
или няма време?
Каквото и да е,
със сигурност не ще
ръка да подаде.
Изводът един е тук:
Моли за помощ някой друг,
който явно съществува,
щом пред теб е и те чува!
© Марин Цанков Все права защищены
"Бог дава , но в кошара не вкарва."