Проблясват в мекотата на сумрака
трептящи в кандилата светлинки.
Изплува образ и открехва се вратата
към най-далечните небесни висини.
Гори кандило, кехлибарно свети
и свел глава молитвеник шепти.
Разпален жертвеник - пламти сърцето,
тамяна на молитвата кади.
Издига се и стига небесата
молитвата на нечий дух смирен.
И бавно се разнася аромата
на благодат, с която е дарен.
© Boyana Все права защищены