27 feb 2019, 9:53

Молитва 

  Poesía » Otra
1195 4 15

Проблясват в мекотата на сумрака

трептящи в кандилата светлинки.

Изплува образ и открехва се вратата

към най-далечните небесни висини.

 

Гори кандило, кехлибарно свети

и свел глава молитвеник шепти.

Разпален жертвеник - пламти сърцето,

тамяна на молитвата кади.

 

Издига се и стига небесата

молитвата на нечий дух смирен.

И бавно се разнася аромата

на благодат, с която е дарен.

© Boyana Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??