13 нояб. 2022 г., 17:41

Молитва 

  Поэзия » Гражданская
651 4 2

Пред иконата златиста
отправям поглед със молба. 
Мълвя смирено молитва
и вярвам в твои чудеса!

 

Вярвам Господи, във тебе!
Вярвам Майко, свята и в теб!
Вярвам, че в душата дреме
вярата и любов навред!

 

Вярвам силно и Ви моля,
с мои най - искрени слова, 
дай живот, свобода, вяра
на всяко чадо по света!

 

Дай му обич, дай му сила,
дай му топъл дом през нощта,
за да може в люта зима
да оцелее в бедността!

 

Дай му здраве, дай му разум
да пребъде във бурни дни.
Животът не е вакуум,
а изпъстрен с подли лъжи.

 

Дай му благост, дай му милост
в грешния и порочен ден.
Дай на всекиго вежливост, 
любов към ближний породен.

 

Дари ни ти търпение
да посрещнем най-светъл ден. 
Под Слънцето спасение
да открием в свят подреден.

 

Нека нацията се прослави! 
Нека с гордост да звучи "българин" !
Нека тебе всеки с чудо слави, 
за доброто на страната - Амин!


 

© Кремена Арменчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??