Пред иконата златиста
отправям поглед със молба.
Мълвя смирено молитва
и вярвам в твои чудеса!
Вярвам Господи, във тебе!
Вярвам Майко, свята и в теб!
Вярвам, че в душата дреме
вярата и любов навред!
Вярвам силно и Ви моля,
с мои най - искрени слова,
дай живот, свобода, вяра
на всяко чадо по света!
Дай му обич, дай му сила,
дай му топъл дом през нощта,
за да може в люта зима
да оцелее в бедността!
Дай му здраве, дай му разум
да пребъде във бурни дни.
Животът не е вакуум,
а изпъстрен с подли лъжи.
Дай му благост, дай му милост
в грешния и порочен ден.
Дай на всекиго вежливост,
любов към ближний породен.
Дари ни ти търпение
да посрещнем най-светъл ден.
Под Слънцето спасение
да открием в свят подреден.
Нека нацията се прослави!
Нека с гордост да звучи "българин" !
Нека тебе всеки с чудо слави,
за доброто на страната - Амин!
© Кремена Арменчева Всички права запазени