Молитва
Молитвата прославяне да бъде
Трябва според мен.
Не думи много - лъжливи и
Полулъжливи.
Не дипломация и политика.
Молитвата е просто връзка.
Тя е ток напред-назад.
"Слава" ти кажи!
Слава на Велес. Слава-слава.
Прославянето е молитва
Най-добра! То пък е заплащане и
Настроение - веселие, тъга и радост.
Чувство е молитвата и мисли.
Бъзмълвие, пътуване и трип.
Навън, навътре ти движи се.
Свободно се разхождай.
Осъзнавай! И творѝ своята
Реалност.
Молитвата - това си ти самият!
Твоят дом истинен - творѝ и
Построявай - обкръжавай се -
С красота, с предмети най-любими.
Хора, същества, животни, богове
В молитвата присъстват.
Градина е молитвата - гора, горичка
И река. Тук са твоите пътеки.
Храсти и треви - бурени за чистене.
Духовна практика е тя -
Твоята молитва. Медитация и
Размишление.
Род, Сварог и боговете от
Групата любима твоя е молитвата.
В молитвата самостоятелен бъди!
Присъствай ти във нея кат деец.
Субект що действа, що - твори.
Творец стани - във ум, във чувства.
Живей във твоята молитва.
Душата ти храни всестранно.
Ръце насищай и крака. Здрав стани-
Бъди.
С вода студена сутрин-вечер
Се обливай. По земята бос ходѝ
Във дните.
Слънце и звезди гледай-уважавай.
Духът свободен свой гради.
Молитвата съдбата включва.
Не си добре - кажи - Съдба.
Но действай и старай се да се
Подобриш - да се излекуваш
От лоши състояния свои.
За щастие, за радост е молитвата
Предназначена.
За щастлив живот. Не избягвай
При това и върлите моменти.
Чрез тях се ти променяш.
Да гледаш ти се учиш в този миг.
Да виждаш-действаш и да възвисяваш
Своя дух прекрасен.
Слава на Велес, на Лесничея
Що стои до него - скромен.
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Все права защищены