Пристъпвам в храма , плахо и на пръсти...
С респект от полъха на тази висша Сила...
С върха на пръстите се кръстя
и приближавам до горящото кандило.
Поглеждам Майката Света отсреща
и знам , че знае за какво наум се моля
и за какво запалих тези свещи,
и с какво в живота си се боря.
Без глас говоря, ала тя ме чува -
нали дари ме с най-голямото богатство!
Шептя с ума си за какво жадувам,
но знам, че Там отеква ясно.
На колене ти падам, Майко Свята!
Ти от тъгите лоши ме пречисти!
Ти най -щастлива майка ме направи на земята!
С душата си те моля - БДИ НАД КРИСТИ!
© Елена Елена Все права защищены