3 мар. 2022 г., 15:12  

Молитва за прошката 

  Поэзия
245 0 0

Дари ме, Господи, с мъдрост и сила
към прошката днес да посегна.
Да мога, Господи, път да открия
към себе си, грешната...

Свещ пред тебе паля, Господи,
и от сърце те моля... Прости ми!
Как да простя на себе си,
и на грешните, ти научи ме.

Че в мене се борят две сили.
Сърцето прощава, разумът - не!
В едно да са, ти помогни ми.
Доближи ме до тебе ... малко поне.

Че грях е, ако прошката е непоискана!
Недадена на съвестта тежи.
Свободна е душата ни очистена,
когато от сърце простим.

Покаях се в сърцето - моят храм,
подавам ви ръка, по обичая стар.
Смирено моля. Вече знам,
че прошката любов е! Свише дар!

 

© Даниела Виткова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??