Молитвата на любовта...
Тази буца, този тон в гърлото ми
разбива ме, вдишва ме, захвърля ме-
да вървя по един път осеян в любов
всеки един миг, без да ме остави...
И днес съм способна да я изпея,
готова съм да те приема и обичам
ти ме научи, че красотата на любовта
се намира във непредвидимото и вечното...
Накара ме да повярвам, че никога
нищо и никой няма да ни я отнеме...
тази сълза в душата ни, която мъката
лекува, разплакваща ни от щастие...
Че мога да съм спокойна и в мир
със себе си, каквото и да се случва,
че няма да ми трябват игла и конци
да се зашия в моментите на борба.
Че пеперудите в стомаха ми...
няма да са поредната болка,
щом се отразяват в погледа ти,
в усмивката ти, в моите...
Че щом се сее любов, любов се жъне
и дори понякога да се оказва любовта
най - голямата болка, е единствената
радост, вдъхновението на всички радости...
Че струва си, именно защото е безценна...
Съгласна съм. Такава е. Неповторима.
Незабравима. Винаги различна и уникална.
В теб - единствена, най - прекрасна.
Вземи любов моя, моята любов,
отдавам ти живота и смъртта си,
кръвта си и душата си...нощите,
дните си, всеки тон и всяка песен...
© Лили Вълчева Все права защищены