30 апр. 2023 г., 18:33

Момчето в бабиния скрин 

  Поэзия
292 1 1

МОМЧЕТО В БАБИНИЯ СКРИН

 

... бях хлапенце 5-годишно, нямах метър на аршин,

тихо, дъхаво и скришно беше в бабиния скрин,

дядо дърпаше на пруста своя благ тютюн с лула,

и, когато се разчувства, викаше ми: – Я ела! –

сякаш пълна бе със слама пазвицата му по мрак,

 

кончето пръхтеше в дама, ровеше сеното с крак,

попът – пийнал в хоремага, друсна весело хорце,

готвеше се да си ляга кротналото се селце,

мракът, тръгнал през шибоя, дъхаше на див пелин,

Господи, пази ми тоя спомен в бабиния скрин.

 

29 април 2018 г.

гр. Варна, 21, 45 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??