13 нояб. 2008 г., 15:16  

Море 

  Поэзия » Другая
800 0 7

Някой  ден  аз  ще  дойда  при  тебе,  море.

 

Ще  пристъпя  по  топлия  пясък.

 

Прилив  лек  ще  погали  моите  рамене -

 

може  би  ти,  море,  си  ме  чакало?

 

Ще  прегърна  шумящите,  сини  вълни.

 

Те  подканящо  ще  ме  целунат  плахо.

 

И  за  кратко  и  аз  ще  стана  море,

 

песъчинка  от  морския  пясък.

 

Някой  ден  ще  остана  при  тебе,  море!

 

Ще  съм  бурна  вълна,  ще  съм  прилив.

 

Ще съм крясък на чайка,   ще  съм  морския  бриз

 

и  ще  шепна  със  глас  раковинен.

 

Като  морска  сирена  ще  спирам  в  нощта

 

всички  кораби,  тихо ще пея.

 

И  във някоя топла прегръдка-вълна

 

с  теб,  море,  някой  ден   ще  се  слея.

 

 

 

© Мария Вергова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??