За теб съм синьото небе,
за мен си бурното море,
за нас е морската звезда,
в синьо прекрасна мечта!
Но защо на брега е сама?
Във водата изглежда ù е тясно,
копнежа следва си бясно!
Дали иска да се потопи в небето?
Рискува - изхвърля я с ярост морето!
Иска да бъде ярка звезда,
да осветява небето в нощта!
А сега зарита в пясъка,
изгубила завинаги блясъка...
Сбогом, в синьо прекрасна мечта,
сбогом, чаровна морска звезда!
Но дали на ясното небе,
или в синьото море,
звездата пак си е звезда!
А защо имаше такава мечта?...
Синя, търсеше още по-синя!
© Фей Все права защищены