23 февр. 2022 г., 06:43

Моя пролет 

  Поэзия
238 4 11

До теб се доближавам, моя пролет,

дали ще те дочакам, питам аз?!

Да видя пак игриви птици в полет

и извори със блясък на елмаз.

 

Да видя как разцъфват пак овошки

и как ухае на лилав зюмбюл.

Сънувам те във зимните си нощи,

жадувам за зеления ти тюл.

 

И нека пак очите ми да зърнат

поляните обсипани с цветя.

Реките пълноводни да обгърнат

наскоро избуялата трева.

 

Как липсва ми усмивката ти блага

и топлата прегръдка на южняк.

Дели ме едномесечна преграда,

да пия от насладата ти пак!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??