До теб се доближавам, моя пролет,
дали ще те дочакам, питам аз?!
Да видя пак игриви птици в полет
и извори със блясък на елмаз.
Да видя как разцъфват пак овошки
и как ухае на лилав зюмбюл.
Сънувам те във зимните си нощи,
жадувам за зеления ти тюл.
И нека пак очите ми да зърнат
поляните обсипани с цветя.
Реките пълноводни да обгърнат
наскоро избуялата трева.
Как липсва ми усмивката ти блага
и топлата прегръдка на южняк.
Дели ме едномесечна преграда,
да пия от насладата ти пак!
© Данаил Таков All rights reserved.