3 июн. 2017 г., 17:57

Моя собствен месец /август/ 

  Поэзия » Философская
247 0 1

Моя собствен месец /август/

 

Очаквам утре

моя собствен месец,

във който някога

съм се родил...

Не знам защо

не го посрещам

с песен?!

Та той е Ад

затуй не ми е мил!

 

Във него аз от жеги

негодувам.

И търся сенките,

и хладина...

През зимата

на топлото робувам

и търся само

другата страна!

 

Така, че винаги

намирам да тъгувам

и търся

в миналото красота,

а Днешното

страхотно критикувам

и търся пръст

на Лошата съдба!

 

Така, че цял живот

съм недоволен.

Навярно

с всички хора е така.

От критикарството

и аз съм болен,

а бонусите си държа

в ръка!

 

31.07.2015г. Драгойново

 

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • защото не са ни научили да се радваме на дребните неща, на жестовете, на ветреца в косите, на слънцето при залез, на случайната усмивка на дете...прекалено сме навъсени за света в който сме се изгубили, а уж днес имаме всичко...
Предложения
: ??:??