Не искам да чакам коледно чудо
за да подам някому ръка!
Не мога само на Великден
някого да подкрепя!
Всеки ден живеем
и злото не спи!
От телевизора се леят
страшни новини...
Сърцети живо тупти и боли.
Иска да помогне! Да утеши!
Не пита кога е, а пита "какво?"
"За теб какво да сторя? Какво?"
После забравя. Не чака отплата.
Така съм родена. За това съм на земята!
Та... моята странност, за мнозина чужда,
много моля да простите.
От показност аз нямам нужда.
Само от радост в очите!
© Маргарита Ангелова Все права защищены