20 нояб. 2011 г., 11:00

Моята война - 4 

  Поэзия » Гражданская
655 0 3

ОПТИМИСТИЧНО

 

Не се учудвай, дядо Ной,

ковчегът с хората къде е.

Удавници без чет и брой.

И кой победна песен пее?

 

Не разпитвай, дядо Ной!

Земя ще стигне най-накрая

и гълъбът, макар че той

изглежда бил е в ада.

 

Не питай, клети дядо Ной,

какво видял е там, не зная

дали всемирния порой

не е изтрил срама на Каин.

 

Родът човешки, дядо Ной, разбра -

потоп веднъж преминал,

преди да срещне той Христа -

то значи ОЩЕ ЩЕ ГО ИМА!

 

© Вероника Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??