11 нояб. 2007 г., 18:09

Мудерну - две в идно 

  Поэзия » Юмористическая
947 0 20

Произведението не подходит для лиц моложе 18 лет.

В йедна бизлуннъ, тихъ нощ, кугату
малку... ИНЪК, съ прибиръх, 'начи,
гъдателкъ ма срещнъ там йеднъ
и чуйти бързу к'во ми тя придречи:

-Ти, викъ, ша си 'аберлийкъ -
нишан дълечин скору ша пулучиш
и знай, чи ши съ радвъш 'ногу,
щом разбиреш ут кой йе, 'начи.


Убачи... нЕмъ да прибързвъш!
Ша си крутувъш сал' йедна ниделя
и аз кугату ти посочъ знакъ,
ши почниш дъ тъчеш зъ мен къделя.


-И що за тЕби, питам, я ми кАжи,
ни мо'й ли да йе за селОту,
къдету сбрани сме ут кол и вЪже,
и койту гол е, аз да гу ублЕча?


Пък тя ми вика къту изуменъ:
-Ей, Гицоооо, пак ни си разбралъ.
В къделятъ пусланийе съм скрилъ.
И койту гол, а посли са ублЕчи,
той нЕмъ съ изприщи, а ши чЕти...


Ши чЕти между къдравътъ вълнъ,
ма първу с мен ши я зъпочни.
Пък посли... с теб ша прудължи,
след туй пък... А, дано тъ свърши!


Тъй викъ ми унази кикиморъ!
Чи заръд нея ми изчезнъ и сънЯ.
Сига съ чудя и съ майъ, мили 'оръ,
дъли 'аберъ си ут пощътъ да прибирА!


Зътуй риших! Ма нема са уста'я!
Фризьорин ша и найда ут градО,
смашА гурещъ той да и разчепкъ
къделята, мудерну веки - две в идно!

Ми тъй де... ама ха!

© Петя Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??