18 сент. 2009 г., 12:08

Муза 

  Поэзия » Любовная
1134 0 14

МУЗА

 

Не мисли, че ми липсваш. Не вярвай,

че умът ми запълнен е с теб.

Не разчитай на приказки стари –

аз съм муза, а ти си поет.

Аз разгарям онази искрица

във душата на всеки човек,

със която лети като птица

даже в най-прагматичния век.

Не очаквай от мен да тъгувам,

ако болен си или унил.

Аз съм муза – да, ще се преструвам.

Кой сърце на поет би ранил?

И когато усмивка чаровна

ти даря и те галя с очи,

и когато стрелички любовни

във сърцето ти стават лъчи,

не разчитай делата сърдечни

да ме теглят на твоя страна.

Да, ще бъда в сърцето ти вечно –

аз съм муза, не твоя жена.

© Цвеке Шарено Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??