Музиката – чиста и докосваща всяко сетиво.
Музиката – хляб и вода за душата,
винаги способна е да отмие тъгата.
Често кара ме да се замислям –
нима е нужно друго, за да си щастлив?
Или пък достатъчно е
в нейната мелодия да се потопиш?
А щом пианото засвири –
магически изчезвам в нов, загадъчен
и така спокоен свят.
Клавишите му – черни и бели са,
също като нашите дни.
Редувайки се, създават нашата история,
доброто с лошото винаги за ръка върви.
Мелодията ти – с нея аз мечтая,
плача и успокоявам своята душа.
Способна да накараш някого да чувства,
макар и да не вярва в твоята красота –
такава си ти, моя музо, запълваща сърца.