19.02.2017 г., 18:31 ч.

Музика в черно и бяло 

  Поезия » Друга
656 1 1

Музиката – чиста и докосваща всяко сетиво.
Музиката – хляб и вода за душата,

винаги способна е да отмие тъгата.

 

Често кара ме да се замислям –

нима е нужно друго, за да си щастлив?

Или пък достатъчно е

в нейната мелодия да се потопиш?

 

А щом пианото засвири –

магически изчезвам в нов, загадъчен

и така спокоен свят.

 

Клавишите му – черни и бели са,

също като нашите дни.

Редувайки се, създават нашата история,

доброто с лошото винаги за ръка върви.

 

Мелодията ти – с нея аз мечтая,

плача и успокоявам своята душа.

Способна да накараш някого да чувства,

макар и да не вярва в твоята красота –

такава си ти, моя музо, запълваща сърца. 

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??