7 янв. 2009 г., 11:09

Мъдрост трудно се гради 

  Поэзия » Философская
478 0 4
Е, животът труден и суров,
с цената на всичко някой е готов,
разум, разсъдък да загуби,
не знае като печели, колко  губи...

Разковничето ценно, скрито,
със воля и разум цало е повито,
познато: с въздържания
постига се много, успех и желания...

Да обуздаеш  - гняв, омраза...
и да не допускаш душевна  зараза...
Алчността  погубва тихо,всичко свято,
а трябва на любов сърце да е богато!

© Елена Калчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??